i-quadrat kft.

i-quadrat építész és
mérnökiroda kft.

H-8200 Veszprém
Baláca sor 17. fsz. 4.
tel: +36-88-591990
fax: +36-88-591990
hungaria@i-quadrat.com

fejlécfotó fejlécfotó fejlécfotó fejlécfotó fejlécfotó fejlécfotó fejlécfotó
címsorkép

Projekt menedzsment

beruházások szervezése és lebonyolítása Mit értünk ez alatt? | beruházás-szervezés | lebonyolítás | mérnöki koordináció
 

Mit értünk ez alatt?

Mit is értünk a sokszor használt idegen kifejezés alatt? Gondoskodni a beruházás szervezéséről, lebonyolításáról és biztosítani a megvalósítás feltételeit. Tevékenységünk normál esetben ügyfeleink beruházást előkészítő munkájánál kezdődik, és magába foglalja a beruházás előkészítő terveztetési feladatokat, a tervező kiválasztását, a beruházás vállalkozásba adásának lebonyolítását, és emellett a fővállalkozó kiválasztását, a szerződések előkészítését, a hatóságokkal való kapcsolattartást, a kivitelezés költségeinek, határidőinek kontrollját éppen úgy, mint a munkák és feladatok koordinálását, és az akadálytalan információ áramlás biztosítását.

 

Beruházás szervezés

A létesítmények vállalkozásba adásának előkészítése magába foglalja a tervezői költségvetésre alapozott versenykiírási dokumentáció elkészítését és a kivitelezői ajánlatok kiértékelését , az ajánlattevőkkel folytatandó tárgyalások levezetését és a döntés előkészítő javaslat elkészítését is.

A beruházás szervezés további feladatai, az építési folyamat során a hatóságokkal és szakhatóságokkal történő kapcsolattartás, majd a létesítmény készre jelentése után a hatósági átadás-átvétel lefolytatása, az átadási dokumentáció ellenőrzése, a használatbavételi engedélykérelem összeállítása.

 

Lebonyolítás

Ez a megnevezés takarja mindazon mérnöki szolgáltatást, amelyeket „építtetői tennivalók” címszó alatt a megrendelőktől sok esetben elvárnak, de szakképzett munkatársak hiányában csak jelentős problémákkal megküzdve tudnak teljesíteni. Ezek a gondok és problémák egy erre szakosodott vállalkozás – mint amilyen az i-quadrat hungária kft. – bevonásával megelőzhetők és elkerülhetők. Ilyenek többek között az építésben résztvevők, tervezők, beszállítók és kivitelezők szerződéses kapcsolatainak műszaki előkészítése, amelynek jogi vonatkozásait ügyvédi irodákkal szoros együttműködésben intézzük. Ide értendő a megvalósítási és pénzügyi ütemtervek aktualizálása és a határidők ellenőrzése valamint a mennyiségi és minőségi teljesítés dokumentálása és irányítása.

 

Mérnöki koordináció

Az építési projekt információs rendszerének kialakítása, az információk irányított és kontrollált áramlásának biztosítása annak érdekében, hogy az információ érthető formában oda jusson el, ahol a felmerült problémák megoldásához hozzá tudnak járulni. Fontos elemei:

  • a beruházás aktuális állapotát részletező, szükség esetén a cég központba megküldhető magyar, angol vagy német nyelvű állapotjelentések, amelyek tartalmazzák a projekt paramétereinek költségek, határidők stb., elért értékeit,
  • a világhálón elérhetővé tett aktualizált tervek,
  • és/vagy az építkezés web kamerás megfigyelése.